Redan fredag!

Idag tog jag faktiskt sovmorgon och låg kvar i sängen till halv tio. Har varit så trött de senaste kvällarna så kände att det kanske behövdes. Jag gick upp, tog en snabbdusch, åt frukost, packade väskan och – missade bussen. E verkar ha lyckats gömma mina träningskläder någonstans på våra 45 kvadrat så jag fick ligga på alla fyra i garderoben och rota fram några av hennes alldeles för stora byxor, katten var som vanligt mig trogen och hjälpte till (dvs låg på kläderna jag behövde lyfta på, hoppade på min rygg så jag blev full av hår och kröp ner i väskan jag skulle ha med mig till skolan och vägrade gå ur). Till slut kom jag iallafall ut i solskenet och fram till skolan.

Ikväll vet jag inte vad som händer, det är ju redan fredag igen! Jag som trodde det var tisdag igår. Så kan det gå när man unnar sig semester mitt i veckan och jag är ju inte den som är den så tänker inte klaga. Solen skiner igen, backen är bar och imorgon är det fest på agendan.

Men först: Hemtenta.
Ta hand om er! 140321-3140321-1

Alla hjärtans dag!

Sitter just nu i skolan, lyssnar på Travis, äter en sjukt god pasta- och kycklingsallad och skriver hemtenta i Kriskommunikation – kanske inte det roligaste fredagsnöjet men eftersom det blir en hel del jobb nästa vecka så kändes det som att det var lika bra att passa på idag! Antar att ni känner igen stressen om man lämnar allt till sista sekunden?

Idag är det iallafall Alla hjärtans dag vilket för många betyder väldigt mycket och för andra väldigt lite. Personligen tycker jag att man ska älska, tycka om och bry sig om varandra alla dagar, men idag tänker jag lite extra på de människor som vägras sin kärlek för att den överallt inte är socialt eller legalt accepterad. På alla de som varje dag måste kämpa för sin rätt att älska. Så oavsett om vi har partner eller lever singelliv så tycker jag att idag är en perfekt dag att göra något för att visa att alla människor har rätt att älska! 

Tipsar igen om hashtaggarna #fuckyouputin och #KFHR!

Hur spenderar ni eran Alla hjärtans dag?
Har ni några idéer på hur ni kan visa att all kärlek är bra kärlek? love-is-love

Lucka 7: Mina hemligheter + Lucka 8: Min politiska åsikt

Mina hemligheter: Den här tyckte jag var sjukt svår. Hemligheter håller jag ju för att ingen annan ska få veta dem, eller så bevarar jag en hemlighet åt någon som kanske inte orkade bära den själv. Hur som helst så tror jag att det kan vara lite farligt att hålla inne på visa saker, samtidigt som det ibland kanske behövs för att man inte vill att andra människor ska få ta del av något som är för privat eller som känns alldeles för mycket i kropp och hjärta.

Oavsett vad vi har för hemlisar eller inte så tycker jag iallafall det viktigaste är att hålla skillnad på en hemlighet och en lögn. Ibland har de en tendens att flyta samman och då är jag rädd att vi alla är ute på de djupaste, djupaste vatten.

Var ärliga med varandra och luras lite lagom om det verkligen behövs. Annars tror jag på att sanningen alltid tar oss allra längst i livet.

Min politiska åsikt: Jag röstar på Socialdemokraterna och är medlem i SSU, detta för att jag tror på ett samhälle där vi hjälper varandra. Där kollektivet går före den enskilda individen och där alla människor får leva med samma rätt till välfärd oavsett inkomst, etnicitet, ålder och kön. Men främst av allt tycker jag att vi i nästa val ska rösta mot främlingsfientlighet. Mot Sverigedemokraterna och deras syskonpartier, mot rasism och mot nazism. Mot hat, hot och våld. Jag vill inte leva i ett land där alla människor inte anses vara lika mycket värda, jag vill inte leva i ett Sverige fyllt av förtryck. Jag vill inte leva i ett land där människor blir utsatta och utfrysta, där lagen jagar folk, förföljer människor utanför sjukhus, dagis och skolor. Jag vill inte leva i ett samhälle där vi misstänkliggör varandra på grund av hur vi ser ut eller var vi kommer ifrån. Där vi lever efter ideologin om att vissa skulle vara viktigare än andra.

Jag vill bo i ett land för alla. För dig och för mig. För oss.

Ny vecka, nya möjligheter att göra skillnad

Då var det måndag igen!

Helgen bjöd på två heldagar med min fina sambo. På fredagen tog vi en After Work på Pitchers, med mat, öl och hockey.

bildJättegott och jättemysigt och Leksandsvinst som ett extra plus i kanten!

På lördagen blev det en heldag på stan, shopping och en snabb fika innan vi åkte hem och lagade tacos och drack några glas vin. Kvällen och natten spenderade vi och två kompisar på Stora Örebro med en hel del goda drinkar.

Idag har jag varit på föreläsning om informatörens roll i yrkeslivet och ikväll ska jag skriva klart min påbörjade artikel om feminism. Om varför det behövs och hur det är dags att alla människor, inte bara kvinnor, protesterar och enas tillsammans i att vi inte vill leva i ett ojämställdt samhälle. I Sverige 2013 borde vi ha kommit så pass långt att alla har samma rätt att finnas, det borde vid det här laget vara en självklarhet att vi, i vårt samhälle, får samexistera. Inte bara leva parallellt med varandra. Delas in i de kategorier och fack vi är placerade i. Existera under de stämplar vi fått pressade på oss.

I Sverige idag borde det vara slut på att dela upp individer i kvinnor/män. Det borde vara självklart att ingen ska trakasseras, förföljas, hånas, våldtas eller mördas för att vi biologiskt är födda olika. Det borde vara självklart. Men är det det?

Tänk er för innan ni tipsar en tjej om hur hon ska se ut eller bete sig för att ”slippa bli våldtagen”.Innan ni skrattar med i ett sexistiskt skämt för att det är ”ironi”, ”satir” eller ”bara på skoj”. Många gånger är det just sådant som gör att könsrollerna och förtrycket de för med sig reproduceras. Det som gör att vi fortfarande lär kvinnor att inte bli våldtagna. Istället för att lära män att inte våldta.

Ta hand om er!

Oktoberdagar

Igår jobbade jag till ungefär 12 innan jag åkte hem och lagade ett recept jag trodde skulle bli så sjukt gott men inte blev det. Fotograferingen jag skulle köra på eftermiddagen blev tyvärr inställd eftersom solen lyste med sin frånvaro och vägrade ge oss det ljus vi behövde.

Istället tog jag en skön promenad runt i centrala Örebro med Sara. När jag kom hem stod hockey på schemat! Kommentatorn var dock AIK:are rakt igenom så inte ens när Leksand gjorde mål dög det.Blev en upprörd tjej som vankade av och an av ilska hemma och ibland skrek ”nä nu..” eller ”men håll käften!!”. Otroligt moget beteende. Matchen verkar ha varit värdelös, men en poäng fick vi plocka med oss hem till Dalarna iallafall. Underbart.

 Nu sitter jag på jobbet igen. Försov mig för första gången på hela året imorse, vaknade tio minuter innan jag vanligtvis brukar cykla, men jag hann! Frukosten fick dock bli lidande – en banan och en kopp kaffe var det bästa jag kunde hitta på här. Gott, men det är väl sånt här som kallas ofrivilligt bantande. Haha.

Om några timmar är det dags att bege sig till det här placet. Skola och PR-arbete står på schemat. Kan bli roligt!  

Kram
Amanda