Lördag och nya spännande saker på gång

Igår hade jag och min Emma en lugn och fin kväll, vi lagade god middag, drack vin och somnade i soffan supertidigt efter en lång vecka.

Idag gick jag upp runt 8 för att packa, duscha och gå iväg i regnet till tåget mot mitt allra finaste Dalarna. Just nu sitter vi fast en stund utanför Ludvika, regnet har förvandlats till snö och jag ångrar bittert att jag inte tog min riktiga vinterjacka och dessutom packade ur min sjukt varma halsduk en sekund innan jag gick ut genom dörren. Men men, som dalkulla får vi väl hoppas att jag är härdad för lite kyla!

Imorgon står det möte på schemat. För om två veckor kör det igång: För-VM i Falun. Jag ska jobba i den Mixade Zonen och som sportfantast och mediastudent så känns det som jag hamnat precis rätt. Sjukt spännande!

Är du också på resande fot idag?
Spotifytips: Led Zeppelin! Sen de blev tillgängliga på Spotify för någon månad sen kan jag verkligen inte sluta lyssna. Det finns inget band som dem, de är helt fantastiska!AdobePhotoshopExpress_2014_02_15_115213

Därför tänker jag inte se en sekund av OS

Just nu pågår Olympiska spelen för fullt Ryssland och det är svårt att inte ta del av vad som händer eftersom både sociala och traditionella medier fullkomligt översvämmas av liverapporteringar om medaljer, kraschar, fiaskon, överraskningar och guldhopp för våra länder. Själv följer jag ingenting och inte heller känner jag något hopp, bara en enorm ilska och besvikelse, en uppgivenhet som ingen guldmedalj i världen kan förändra.

För bakom skidbacken, skridskorinken och hockeyarenan står han: Vladimir Putin. Presidenten som gjort livet outhärdligt för miljontals HBTQ-personer i hela Ryssland.

Det går inte att sätta sig med kaffekoppen framför TV:n och säga att politik och idrott inte hör ihop, att vi minsann visst kan kolla på OS för det har inget med Rysslands HBTQ-lagar att göra. Det är lögn och det är ett svagt resonemang som egentligen bara skyddar människor från att behöva ta ställning, från att engagera sig eller överhuvudtaget bry sig. Politik och idrott har allt med varandra att göra eftersom det är en mänsklig rättighet att få utöva idrott, och det borde på samma sätt vara en mänsklig rättighet att i alla länder vara den människa man är född till att vara och öppet få visa och berätta om vem man älskar.

Att vara homo-, bi-, trans- eller queerperson är lika lite ett val som valet att vara hetero. Att rösta igenom antigaylagar i ett land däremot, är ett val. Precis som att ignorera att människor varje dag i Ryssland arresteras, misshandlas, hånas, hängs ut, förödmjukas, kränks, våldtas och torteras på grund av sin sexuella läggning, är ett val.

Att sitta i soffan och jubla åt en medalj, åt en enskild prestation, när vi vet vad som pågår bakom kulisserna till spelen och som drabbar miljontals människor är att spela Putin rakt i händerna. Vi blundar för våldet – igen. Precis som i allt strukturellt förtryck. Precis som under andra världskriget när Hitler hade makten, precis som när SD tog sig in i riksdagen och precis som när vi varje dag struntar i att säga ifrån till vardagsrasism och sexism.

Jag tänker inte stå vid sidan och titta på, jubla och applådera, och ”älska att det äntligen är OS”. Jag tänker stänga av TV:n och inte för en sekund ens zappa förbi kanal 3 förrän alla människor äntligen får rätt att älska varandra. 

Tips!
Spana in kampanjen ”#fuckyouputin” på instagram och se på en del av all den kärlek som ändå finns i världen.

FUCKYOUPUTIN

#FUCKYOUPUTIN

För er som ändå tänker att det nog inte är så farligt, nedan finns en video som bara är en av många där vi får se hur människor far illa endast för att det inte är accepterat att älska på sättet vi alla älskar (känsliga tittare varnas).

Fram och tillbaka!

Är mycket resande för mig nu! I onsdags åkte jag tillbaka till Örebro och skola, var hemma till fredagen innan jag satte mig på tåget tillbaka till Dalarna igen. Dagarna hemma spenderades mest i skolan och hemma i soffan med början till migrän. Och dagarna i Dalarna har bjudit på god middag och mysig hemmakväll hos mamma, match, seger och utgång igår och idag långfrukost framför ”Så mycket bättre” och lite bildjobb till Divine!

Snart ska vi åka till Borlänges nya IKEA och äta lunch och spana in lite juldekorationer som jag vill ha till årets mysigaste månad: December! Sedan blir det tåg hem tillbaka till Örebro. Tänkte försöka spendera de två timmarna med jobb inför morgondagens deadline.

Vad har ni gjort i helgen?

Kram!lif-lulä