Lördag och nya spännande saker på gång

Igår hade jag och min Emma en lugn och fin kväll, vi lagade god middag, drack vin och somnade i soffan supertidigt efter en lång vecka.

Idag gick jag upp runt 8 för att packa, duscha och gå iväg i regnet till tåget mot mitt allra finaste Dalarna. Just nu sitter vi fast en stund utanför Ludvika, regnet har förvandlats till snö och jag ångrar bittert att jag inte tog min riktiga vinterjacka och dessutom packade ur min sjukt varma halsduk en sekund innan jag gick ut genom dörren. Men men, som dalkulla får vi väl hoppas att jag är härdad för lite kyla!

Imorgon står det möte på schemat. För om två veckor kör det igång: För-VM i Falun. Jag ska jobba i den Mixade Zonen och som sportfantast och mediastudent så känns det som jag hamnat precis rätt. Sjukt spännande!

Är du också på resande fot idag?
Spotifytips: Led Zeppelin! Sen de blev tillgängliga på Spotify för någon månad sen kan jag verkligen inte sluta lyssna. Det finns inget band som dem, de är helt fantastiska!AdobePhotoshopExpress_2014_02_15_115213

En del av vår vardag

 

”First they put away the dealers, then they put away the prostitutes. Then they shooed away the bums, then they beat and bashed the queers, turned away asylum-seekers, fed us suspicions and fears. We didn’t raise our voice, we didn’t make a fuss. It’s funny there was no one left to notice when they came for us.”

Dagens tips är att läsa detta, tänka efter och få lite perspektiv på vilket samhälle vi lever i idag och fråga oss själva om det är ett samhälle vi vill fortsätta leva i och låta våra barn och barnbarn växa upp i. Ett tips är också att lyssna på NOFX – Re-gaining unconsiousness, som inte bara är en vettig låt, utan också sjukt bra.

Divine Magazine nr 11

Nytt nummer av Divine Magazine ute nu!

Som vanligt fyllt med underhållande, intressant och viktig läsning. I detta nummer hittar ni också vår stora hösttävling där ni läsare får chansen att vinna finfina priser lagom till jul! All info om hur ni deltar i tävlingen hittar ni i tidningen!

Omslag nr 11
Klicka på bilden för att läsa tidningen.

Måndagstipset

En halv dag försent, men(!) här kommer mina bästa tips för att göra en regnig måndag efter en toppenhelg helt okej ändå:

  • Lyssna på musik du tycker om. Som får kroppen att att känna någonting genom höstregnet. Två av mina favoriter är Foo Fighters ”Best of you” eller James Blunts ”Same mistake”. Två låtar som ger mig hopp. Som visar att vi alla är människor med rätt till oss själva. Med rätt att känna.
  • Ät god mat! Oavsett om det är McDonalds eller en lightsallad så ät något du tycker om och mår bra av! Strunta i vad medierna säger att du ”borde” äta. Lyssna på din egen kropp och vilja och unna dig det just du tycker är godast just idag.
  • Umgås med någon du tycker om. Eller unna dig en ensamkväll. Alla dagar är inte gjorda för alla människor. Men att lyssna på regnet mot rutan i det sällskap man förtillfället trivs bäst i kan göra underverk.
  • Klä dig bekvämt. Det finns ingenting som går upp mot en mysdag, vare sig du ska på möte, föreläsning eller ska knata runt hemma i lägenheten hela dagen. Sköna kläder passar sköna människor. Med andra ord: Alla! Det blir aldrig för slappt eller tråkigt. Det är fint för att du är fin. Och för att du är din. Du gör vad du vill med ditt utseende och dina dagar.

Kom ihåg det!

MåndagskläderMåndagskläder

Kram
Amanda.