Lucka 7: Mina hemligheter + Lucka 8: Min politiska åsikt

Mina hemligheter: Den här tyckte jag var sjukt svår. Hemligheter håller jag ju för att ingen annan ska få veta dem, eller så bevarar jag en hemlighet åt någon som kanske inte orkade bära den själv. Hur som helst så tror jag att det kan vara lite farligt att hålla inne på visa saker, samtidigt som det ibland kanske behövs för att man inte vill att andra människor ska få ta del av något som är för privat eller som känns alldeles för mycket i kropp och hjärta.

Oavsett vad vi har för hemlisar eller inte så tycker jag iallafall det viktigaste är att hålla skillnad på en hemlighet och en lögn. Ibland har de en tendens att flyta samman och då är jag rädd att vi alla är ute på de djupaste, djupaste vatten.

Var ärliga med varandra och luras lite lagom om det verkligen behövs. Annars tror jag på att sanningen alltid tar oss allra längst i livet.

Min politiska åsikt: Jag röstar på Socialdemokraterna och är medlem i SSU, detta för att jag tror på ett samhälle där vi hjälper varandra. Där kollektivet går före den enskilda individen och där alla människor får leva med samma rätt till välfärd oavsett inkomst, etnicitet, ålder och kön. Men främst av allt tycker jag att vi i nästa val ska rösta mot främlingsfientlighet. Mot Sverigedemokraterna och deras syskonpartier, mot rasism och mot nazism. Mot hat, hot och våld. Jag vill inte leva i ett land där alla människor inte anses vara lika mycket värda, jag vill inte leva i ett Sverige fyllt av förtryck. Jag vill inte leva i ett land där människor blir utsatta och utfrysta, där lagen jagar folk, förföljer människor utanför sjukhus, dagis och skolor. Jag vill inte leva i ett samhälle där vi misstänkliggör varandra på grund av hur vi ser ut eller var vi kommer ifrån. Där vi lever efter ideologin om att vissa skulle vara viktigare än andra.

Jag vill bo i ett land för alla. För dig och för mig. För oss.

Lucka 4: Något jag älskar

Något jag älskar: ”Ja, jag vet vad kärlek är. För kärlek det är du.”

Ändrar denna till ”Någon jag älskar” för att få berätta om tjejen som ligger bredvid mig i soffan just nu och andas alldeles tungt med den finaste kroppen i hela världen. Hon heter Emma, hon är 23 år, jobbar som sjuksköterska på Örebro universitetssjukhus och nu i december har jag fått vara med henne i ett och ett halvt år.

Första gången jag vaknade upp bredvid Emma fick jag panik. Jag var svart av smink i hela ansiktet, var bakfull och hade sjukt fula och trasiga strumpbyxor på mig och det enda jag tänkte var ”å herregud här ligger jag bredvid min drömtjej”. Ändå låg vi kvar i samma säng hela dagen och timme ut och timme in så pratade vi om allt och ingenting, om livet, världen, musik, familj, skola, minnen och varandra. Bara för att ingen ville gå. Och bara för att jag på en gång kände att jag aldrig igen ville vara utan henne.

Och det vill jag fortfarande inte. Emma är en fantastisk person med ett fantastiskt sinne och ett fantastiskt hjärta. Vi bor tillsammans på Väster i Örebro och varenda gång jag vaknar bredvid henne känner jag fortfarande att jag ligger bredvid min absoluta drömtjej. Enda skillnaden är bara att hon är bättre än allt jag någonsin kunnat drömma om. När jag tittar på henne och hon tittar på mig är det som att ingenting annat i världen existerar och allt som är hon gör mig så överväldigad att inga ord någonsin kommer kunna förklara det. Hur mycket och länge jag än skulle försöka.

Emma: Du är det bästa i hela världen. Jag älskar dig.
kalender4e1