Morgonstund har guld i mun?

Nåja. Oftast iallafall. Denna vecka har varit sådan. Jag har vaknat pigg och full av energi och pepp varje dag. I vanliga fall brukar hösten kväva mig på allt vad ork och kraft heter, men i år har jag gjort ett tappert försök att fylla dagarna med sådant som får mig att må bra. Som ger mer än det tar. Som låter mig utmanas, utvecklas, inspireras och i viss mån, såklart, bara, bara vara. Imorse gick jag därför upp i extra god tid för att hinna med en solig morgonpromenad och en lång och mysig frukost med Emma innan jobbet (ett jobb som jag för övrigt FULLKOMLIGT ÄLSKAR och därmed låter mig spendera dagarna på ett underbart sätt på en underbar plats).

12179166_10156165752985453_502187561_n12177736_10156165906230453_1547681850_n

Det en utmaning i sig när man är sådan extrem anti-höst-person som jag är. Jag har så himla svårt att se det vackra i att kylan kommer och värmen går. Men att puscha mig till sådana små enkla saker som att göra det jag tycker om är oerhört värdefullt. Det är med andra ord ett hett tips till alla er andra hösthatare! (För visst måste vi väl vara många?!).

To go sing it like a hummingbird

11108238_10155572425230453_6550679240572585690_n wedding2eurovision schlager2

I helgen åkte jag efter världens gladaste besked mot Örebro igen. Bröllop och Eurovisionfest stod på schemat. Sol, värme, bubbel och fina vänner. Det är knappt att man vågar skriva det här, men nu börjar det äntligen kännas som att solen kanske når en bit in i mig igen. Det här året är inte vid det skulle vara, det kommer livet aldrig bli igen. Men dessa dagar har ändå varit underbara. Jag har verkligen världens finaste människor runtom mig. Det slog mig så hårt i morse när jag med kaffet i ena handen och resväskan i den andra, med Metro under armen och frukostpåsen mellan tänderna, blippade kortet som leder in i min underbara vardag: Jag har sådan tur. Jag har en sån himla tur. Med vänner, familj, jobb, kärlek, allt. Att min vardag får vara såhär härlig. Är så oerhört tacksam för det.

Loss and gain

sick

Jag bestämde mig i söndags för att detta skulle bli den gladaste och peppigaste stockholmsveckan hittills. Åkte tre timmar buss från världens härligaste helg i Hälsingland och även om det var med ett sting i hjärtat så laddade jag verkligen om för att ge järnet den kommande veckan.

Så blev det inte riktigt. Det är ungefär såhär jag sett ut de piggaste stunderna under de senaste dagarna. Blev sjuk på söndagnatt och det fanns verkligen inga andra alternativ än att lyssna på kroppen och krypa tillbaka ner i sängen efter ett tappert försök att pallra mig iväg på måndag morgon.

Nu är jag iallafall pigg och frisk (hoppas jag) och sjukt redo att anamma det lilla som är kvar av denna vecka! Ikväll åker jag hem till E och får vara hemma med henne nästan fyra(!) dagar. Längtar ihjäl mig. Men först: En dag på praktiken. En chans att åtminstone göra en dag till den roligaste hittills!

Mot Stockholm!

hej

Här är det tyst numera. Det är inget som är meningen utan det är mycket som händer, mycket på gång och mycket i huvudet. Ibland blir det så och det är bara att försöka hitta sin egen tid att ta sig ur det. Detta börjar vi med idag!

Om några timmar åker jag och Emelie mot Stockholm för en minst sagt spännande fredag. Mer om det imorgon!

Kram