Kurerar mig!

Ligger i sängen igen nu efter lite jobb på morgonen! Skönt!

I onsdags jobbade jag i Mixade Zonen på för-VM, världscupen i backhoppning. Såhär glad såg jag ut när tävlingen var slut och första passet var klart, spännande dag!140226-1Igår fick jag äntligen komma hem till min bästa tjej igen! Har dock gått och blivit dyngförkyld, på gränsen till sjuk, men vi gick på stan och fixade lite inför helgen och sen beställde vi hem thaimat och mös resten av kvällen i soffan, helt underbart.

140228-1Idag har jag som sagt jobbat och ligger nu i sängen med en kopp kaffe, en festis och en kexchoklad från jobbet och försöker verkligen, verkligen kurera mig inför helgen! Det är två 25-årsfester på raken som ska orkas med. Ikväll är det bästa Emelies fest: Thaitema! Sjukt kul. Laddat upp med färgglada kläder – inte varje dag man har rosa på sig!

Hoppas ni har en underbar helg! bilder från min kommer!

Poem by an African

”When I born, I Black,
When I grow up, I Black,
When I go in sun, I Black
When I Scared, I Black
When I sick, I Black
And when I die, I still Black…

And you, white fella,

When you born, you Pink
When you grow up, you White
When you go in sun, you Red
When you cold, you Blue
When you scared, you Yellow
When you sick, you Green
And when you die, you Grey

And you calling me colored?”

Så otroligt tänkvärt! Vi måste minnas att rasism är ett strukturellt förtryck som lever på föreställningen att vissa människor skulle vara bättre än andra. Rasismen tar det bästa av en människas identitet och gör det till en svaghet, rasismen gör de finaste egenskaperna hos människor fula och rasismen förgör och förstör alla de möjligheter vi som individer har att skaffa en egen uppfattning om en människas personlighet, utseende, berättelse och historia. De åsikter rasismen förmedlar är aldrig en absolut sanning – istället är det en lång rad av successivt förtryck som vi måste kämpa för att motverka, för att fördomar aldrig får bli sanning i allmänhetens ögon. För att hat aldrig får bli viktigare än kärlek.

Soffhäng

Idag blev inte riktigt som tänkt!

Imorse vaknade jag och mådde sjukt risigt – sjukt olägligt med tanke på att jag har en hemtenta att skriva. Har legat i soffan och försökt plugga lite men har mest blivit TV-titt på OS och gamla repriser, otroligt skönt men samtidigt väldigt stressande.

Har precis petat i mig lite mat, känner mig helt slut så ska försöka vila lite till och sen testa att koka lite kaffe så att jag får igång plugget nån himla gång!

Hoppas ni har en lite bättre tisdag än mig.
Kram /Amanda.

140218-1

Spännande dag!

 

 

Hej på er!

Hoppas ni alla tagit igen er efter helgen och haft en lika bra måndag som jag!

Imorse gick jag upp vid åtta och tog en promenad till Norr för lite jobb på ett nytt företag, sjukt kul!

140217-4

På lunchrasten tog jag en promenad lite utanför stan och kände mig så himla glad och lycklig över att solen tittar fram redan i februari och att saker och ting börjar ljusna på alla sätt och vis.140217-3

När jag slutade mötte Emma upp mig och berättade att vi fått kontraktet till vår nya lägenhet! ÄNTLIGEN ska vi få en större lägenhet, en balkong, ett badkar, fler rum – ett riktigt hem, som på riktigt är vårat. Är så jävla glad över det så jag kan inte ens beskriva med ord hur mycket jag älskar den här tjejen och allt som vi har tillsammans.140217-2

Vi gick ner på stan och åt på Paolos, sen strosade vi runt i lite affärer innan vi gick hem och skrev på vårat nya, bästa, finaste kontrakt!140217-1Nu är det dags för dusch och skölja ur färgen ur håret, sen Sherlock och sen sängen! Imorgon är det bara att ta sig i kragen och tagga hemtenta.

Hoppas ni mår bra och att solen tittat fram hos er med idag.

Amanda