Klackarna i taket

På lördagkvällen var det dags för party med färgtema hos Cornelia. Det blev en helkväll fylld av nya människor, musikquiz, vin, partysugrör, bästa nollorna och grabbarna, utgång, shots och schlagerdans på Strömpis. Det blev en sån där kväll man undrar om den inte kan få hålla på hela natten, om den någonsin behöver ta slut. Självklart behövde den det – men det var med skratt i kroppen vi vinglade förbi Burger King innan vi sprang genom stan för att hinna med sista bussen hem. Det var med leenden på läpparna vi la oss med vinrusiga huvuden mot kudden och somnade gott efter en sjukt rolig och lyckad kväll. Sånt vill vi ha mer av!22mars222mrs122mars3

Redan fredag!

Idag tog jag faktiskt sovmorgon och låg kvar i sängen till halv tio. Har varit så trött de senaste kvällarna så kände att det kanske behövdes. Jag gick upp, tog en snabbdusch, åt frukost, packade väskan och – missade bussen. E verkar ha lyckats gömma mina träningskläder någonstans på våra 45 kvadrat så jag fick ligga på alla fyra i garderoben och rota fram några av hennes alldeles för stora byxor, katten var som vanligt mig trogen och hjälpte till (dvs låg på kläderna jag behövde lyfta på, hoppade på min rygg så jag blev full av hår och kröp ner i väskan jag skulle ha med mig till skolan och vägrade gå ur). Till slut kom jag iallafall ut i solskenet och fram till skolan.

Ikväll vet jag inte vad som händer, det är ju redan fredag igen! Jag som trodde det var tisdag igår. Så kan det gå när man unnar sig semester mitt i veckan och jag är ju inte den som är den så tänker inte klaga. Solen skiner igen, backen är bar och imorgon är det fest på agendan.

Men först: Hemtenta.
Ta hand om er! 140321-3140321-1

Hälsingland

Efter helgens jobb på för-VM följde jag med mamma till mormor och morfar i Hälsingland. Till lugnet och lyckan. Till min finaste plats. Vi har haft två underbara dagar fyllda med prat, mat och skratt.

I måndags var det snöväder så det passade perfekt med en innedag med god frukost, fika, mat och sen på kvällen en promenad till min moster för ännu mer fika, prat och mys. 

Igår var det istället fantastiskt väder så efter frukosten tog jag och mormor en promenad och sen satt vi allihopa ute i solstolar hela dagen innan jag och mamma gick iväg på en till promenad innan solen gick ner. En dag fylld av lugn och skratt, precis som en semester ska vara.

I min värld finns det inte mycket som har en större plats i hjärtat än Hälsingland. Det finns en trygghet och ett lugn där som jag inte hittar någon annanstans, en kärlek till allt som är och finns. Till familjen, till landskapen, byarna, sjöarna och gårdarna. Nu när jag sitter på ett tidigt tåg tillbaka till Örebro och universitetet medan snön vågrätt vräker sig genom luften tycker jag så mycket om tanken att det finns en plats helt utan måsten. Utan scheman, möten, tider som har stämplats med ”obligatoriskt”. Utan trångsynta människor som glömmer bort att respektera varandra och utan värderingar som dömer andra människor att vara sämre än någon annan.

Jag är så glad över att min familj är min familj. Att de är människor som lärt mig om respekt och kärlek. Om att alla människor alltid är lika mycket värda.

hälsingland mars3 hälsingland mars2 hälsingland, mars

Ledig!

Idag har både jag och Emma varit lediga och haft en underbar dag tillsammans där vi bara fått vara och göra precis vad vi vill och känner för. Vi började med att äta en jättegod frukost innan vi gjorde oss klara och gick ut i solskenet. Det finns ingenting som gör mig så glad som Emma och solen gör. Det finns inte heller något som gör mig så arg som solen gör – de timmar eller minuter man märker att man inte fått vara i den.

Vi gick upp på stan och uträttade lite ärenden, tog en shoppingrunda och åt en sen lunch med fika på café Java. Dagens inköp blev (allt från Carlings) en jeansjacka, två t-shirtar, två halsdukar, två scarfs till håret och ett par sjukt snygga solbrillor! Kände mig jättenöjd och ännu nöjdare blev jag när jag fått i mig kaffe, en jättegod kycklingciabatta och lite kladdkaka.

Ikväll ska jag ladda för jobb och plugg i fem dagar med sista avsnittet av Sherlock och lite (ännu mer) goda grejer att fylla på magsäcken med.

Hoppas ni idag har hunnit njuta av både solen och vårt senaste nummer av Divine Magazine som ni hittar här. Massa spännande läsning!140311-1140311-2

140311-3140311-4140311-5