Lesson learned

IMG_2902

Vet ni hur svårt det kan vara att orka lita på sig själv och vara den bästa versionen av den man är? Och vet ni hur viktigt det är att man vågar gå sin egen väg även om det innebär att man väljer bort saker i livet som man tidigare bevarat nära sitt hjärta?

Det är en läxa jag lärt mig genom åren. En läxa som fortfarande både straffar och lönar sig. Som skapar stora gigantiska hål i min självbild och som låter mig omvärdera mig själv högre och högre för varje dag. Det är omöjligt att fungera i sammanhang där man inte får vara viktig som den man är, utan endast den man tidigare var – eller för den någon annan tidigare var. Det är omöjligt att glädjas när man samtidigt måste oroa sig, omöjligt att leva när man hela tiden behöver förbereda sig på nästa ledsamhet.

Jag har aldrig skrivit om detta innan men idag såg jag hur den rädsla man har över att förlora tider som varit kan förgöra en människas självbevarelsedrift och få hen att glömma hur viktigt det är att vara viktig för sig själv.

Det är något man nog aldrig blir redo för. Samtidigt något som ibland krävs för att överleva. Det har gjort ont och det har fattats mig stunder. Det gör det fortfarande. Men jag har aldrig, aldrig någonsin tvivlat på att detta var rätt väg att vandra. För det var min väg. Det var mina beslut. Sådana som många människor borde våga fatta oftare.

Ta vara på er själva och kom ihåg att om inte ens du prioriterar dig själv – vem ska då göra det?