Skärp er Sverige!

Idag är jag så fruktansvärt trött på all okunskap och all nonchalans som finns i dagens samhälle. Bristen på både självrespekt och respekt för andra människor. Det nästintill unisona kravet som begär att man ska få vara den man är men aldrig tar hänsyn till att någon annan inte passar innanför samma ram.

Vi lever i ett samhälle idag som är expert på att reproducera fördomar och förtryck. Som vilar främlingsfientlighet på rätten till yttrandefrihet och som skrattar bort sexism med att ”flickorna får väl tåla lite”, ”män måste få vara män”.

Nej! Att haft turen att få födas i ett land som har demokrati innebär inte att man får utnyttja yttrandefriheten för att kränka andra människor. Det innebär inte att man ska hata sina medmänniskor för att de föddes på en annan plats eller för att någon har en annan färg på huden. En demokrati innebär inte att man som vit och svensk ska få utnyttja fördelarna av den för kasta ut sina medmänniskor härifrån. Att inte respektera alla människors lika värde och rätt att existera är INTE att handla demokratiskt. Det är INTE att respektera demokratin. Det är att håna den, utnyttja den och såsmåningom förgöra den. 

Och nej: Att få vara man innebär inte att man ska kränka, diskriminera eller håna sina medmänniskor för att de inte är av samma kön. Att vara man är precis samma sak som att vara kvinna, eller som att inte vilja definiera sig som något av det. Man är en människa. En individ. Någon som har rätten till att vara sin egen person utan påtryckningar från samhället om hur idealet för respektive kön ser ut.

Idag är jag så förbannat trött på alla er som hatar ”hen” för att ni inte fattar att pronomenet INTE HAR NÅGONTING MED MANLIGHETEN ATT GÖRA. För att ni inte fattar att genom att hata och tycka det är tjafs, och vilja ”få ett slut på daltandet” så stampar ni på värdigheten hos alla de människor som känner en trygghet i att slippa definiera sig med ett kön. ”Hen” är inget substitut för ”han”, och inte heller för ”hon”. Men det är ju väldigt intressant att diskussionen om huruvida kvinnligheten skulle påverkas eller inte, inte har speciellt stor plats i debatten.

Jag är också sjukt IDIOTTRÖTT på alla er rasister som tycker att ni är mer värda än någon annan bara för att ni har vit hy, firar jul eller påsk och lever på privilegiet att vara etnisk svensk. Det är pinsamt hur man kan känna sådan stolthet över att vara svensk när så många svenskar inte alls respekterar mångfald, sina medmänniskor eller den mänskliga rättigheten att få vara sin egen individ.

SKÄRPNING.

Tack.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *