Lucka 1: Vem är jag?

Jag heter Eva Kristina Amanda Berglund, föddes 1992 på Falu BB och bodde nästan hela min uppväxt i vårt gula hus i Skräddarbacken i Borlänge. Skräddarbackens enda affär stängde precis när jag lärt mig cykla och äntligen skulle få uppfylla min högsta dröm (att mamma skulle upptäcka att mjölken var slut, ge mig 8 kronor och be mig cykla och köpa ny). Detta hade mina kompisar gjort i år, men eftersom jag är född med en muskelsvaghet, artrogrypos, så var jag inte snabbast på berget med att lära mig cykla. Jag opererade mig som liten två gånger och hade skenor på benen för att de skulle räta ut sig och idag mår jag tippetopp om man bortser från ett hoppande knä och lite skavanker här och var. Men jag kan ju erkänna att skolgymnastiken har satt sina spår som det ungefär MINST roliga i hela livet och världen.

Jag har vuxit upp väldigt nära alla mina kompisar då vi alla bodde i samma stadsdel och umgicks dagar som nätter med varandra. Det är jag väldigt glad för idag när vi inte ens bor i samma stad längre och kan prata varje dag men trots det har starka band till varandra. Efter högstadiet som vi alla gick tillsammans bestämde jag mig för att gå gymnasium i Falun på estetprogrammet med inriktning teater. Jag hade spelat sen jag var 8 år och hamnade i en galen klass med 8 andra tjejer och man kan minst sagt säga att vi levde loppan de tre hela åren till studenten!

Efter studenten flyttade min bästa kompis Jenny till Barcelona och efter min jobbsommar åkte jag ner och satte sprätt på lönen och livet tills pengarna var slut och jag drog knät ur led och fick åka hem till hösten och en kort period av arbetslöshet då vårdbiträde på hemtjänsten inte är en så enkel roll att axla med en krycka i varje hand. På hemtjänsten jobbade jag i ca 4 år och jag älskade (nästan) varje minut av det. Att få jobba så nära människor och hjälpa dem med vad det än kan vara var en vardag som både gav och tog så mycket kärlek på ett så himla vackert vis.

Idag bor jag i Örebro med min finaste tjej och har så många underbara vänner även här. Jag pluggar media- och kommunikationsvetenskap, jobbar på ett stort företag här i stan och för ett forskningsprojekt på universitet som forskar i ungdomars samhällsengagemang, jag skriver för Sveriges bästa webbtidning Divine Magazine och drömmer om att en dag få förändra den här världen. Jag hatar SD, rasism, sexism och allt ogrundat hat som så många hyser mot våra medmänniskor. Jag älskar solidaritet, feminism, jämställdhet och alla människors lika värde och rätt till ett värdigt liv.kalender1jagg
Pappa, jag och min bästa syster Louise.

kalender1jag

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *