Lucka 2: Min önskelista + Lucka 3: Min familj

Min önskelista: I år har jag haft väldigt svårt att önska mig något i julklapp. Det enda jag verkligen vill ha är en till Hälsingering i en annan typ av silver, men det har jag inte ens sagt till mina gulliga föräldrar och några tankeläsare har de ju (tack gode gud) inte blivit! Haha.

Det jag helst av allt vill den här julen är att alla barn ska få en julklapp, att klasskillnader, rasism, sexism, homofobi och könsdiskriminering ska förintas. Att alla människors lika värde ska bli alla partiers främsta valfråga och att ingen, någonsin, någonsin igen röstar in ett främlingsfientligt parti i vår riksdag. Jag vill att Sverige ska vara ett land för alla, ett land med acceptans, tolerans jämställdhet och solidaritet. Jag vill att vi ska förstå att alla i grunden är lika. Men måste tillåtas vara olika.

Min familj: I min familj lever jag det ljuva livet som både storasyster och lillasyster.
Min mamma heter Ann-Cathrin och är en äkta hälsingestinta och min allra bästa kompis. Hon bor i det gula huset i Skräddarbacken och tycker att hon städar för dåligt och kommer hem försent men jag tycker att hon är den bästa mamman i världen. Hon älskar Bollnäs GIF och Leksands IF och tillsammans har vi många roliga, konstiga och knäppa minnen från matchdagar genom åren.
kalender3mamma

Pappa heter Ola, born and raised in the big city Borlänge och bor nu på världens finaste Hushagen som på vintern förvandlas till det mysigaste av tomteland. Han är den snällaste människan som vandrat på den här planeten och även om han inte alltid förstår det själv så värdesätter jag den han är något oerhört.
kalender3pappa

Hos dessa två människor bor fortfarande min lillebror, Anders Viktor Jonathan (Viktor efter julkalendern -95, mitt val, hehe) varannan vecka. Jag skulle kunna svära på att Jonathan är den mest godhjärtade människa som någonsin kommer vandra den här jorden. Att beskriva honom med ord gör nästan ont i mitt systerhjärta för jag älskar den lilla (17-åriga) plutten så ofantligt mycket. Mamma brukar skratta när vi bråkar för att vi inte vet hur man gör och det är jag (oftast) hur glad som helst för.
kalender3jonathan

Syrran som gör mig till lillasyrra heter Louise. När jag var liten såg jag upp till henne något enormt, hon är tio år äldre än mig och har genom min uppväxt varit min allra största idol. Och trots att vi inte egentligen växt upp tillsammans så finns det ingen i världen som förstår mig så bra som henne. Vi kan avsluta varandras meningar, vi behöver bara titta på varandra för att förstå vad vi menar och vi behöver bara ett andetag för att exakt samtidigt börja skratta åt exakt samma sak. Louise är den starkaste och bästa tjejen i hela mitt liv, jag älskar henne mer än något ord kan säga och fast jag är 21 år nu så är jag fortfarande så sjukt imponerad av allt det hon som människa är. Dessutom finns det ingen som är mer kung än oss på efterfester!
kalender3lollo

Sen har jag också världens bästa släkt. Men att berätta för er om dem kommer bli fetare än en Harry P- bok och inte det minsta kort och koncist.

Mormor och morfar – Ni är det bästa. Det absolut, absolut, absolut bästa. Hos er finns en trygghet jag inte känner någon annanstans.

Och min kusin Anton och moster Åsa: vill tacka vem det nu än är jag ska tacka för att de finns. Ni skulle spendera en helg med dem så skulle ni förstå precis, exakt varför.

One Comment

  1. Marie Falkare

    Känner igen mig själv i dig…. du mellanbarn som liksom jag står på de utsattas sida. Du uttalar det mer än jag men jag tycker lika som du. Solidaritet och jämlikhet är viktigt att kräva och sträva efter. Alla ska få leva sina liv som de vill. Man kan utgå ifrån sig själv…. skulle du vilja att nån styrde över ditt liv? Nä, men låt då andra leva som de vill.

    Sen familjen – tryggheten som finns där bakom en…. inte alltid på samma linje som mig men när det blåser så står vi där enade…. grymt skönt.

    Fortsätt skriv och lev som du vill…. det gör jag.

    Kramis / Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *