Lucka 7: Mina hemligheter + Lucka 8: Min politiska åsikt

Mina hemligheter: Den här tyckte jag var sjukt svår. Hemligheter håller jag ju för att ingen annan ska få veta dem, eller så bevarar jag en hemlighet åt någon som kanske inte orkade bära den själv. Hur som helst så tror jag att det kan vara lite farligt att hålla inne på visa saker, samtidigt som det ibland kanske behövs för att man inte vill att andra människor ska få ta del av något som är för privat eller som känns alldeles för mycket i kropp och hjärta.

Oavsett vad vi har för hemlisar eller inte så tycker jag iallafall det viktigaste är att hålla skillnad på en hemlighet och en lögn. Ibland har de en tendens att flyta samman och då är jag rädd att vi alla är ute på de djupaste, djupaste vatten.

Var ärliga med varandra och luras lite lagom om det verkligen behövs. Annars tror jag på att sanningen alltid tar oss allra längst i livet.

Min politiska åsikt: Jag röstar på Socialdemokraterna och är medlem i SSU, detta för att jag tror på ett samhälle där vi hjälper varandra. Där kollektivet går före den enskilda individen och där alla människor får leva med samma rätt till välfärd oavsett inkomst, etnicitet, ålder och kön. Men främst av allt tycker jag att vi i nästa val ska rösta mot främlingsfientlighet. Mot Sverigedemokraterna och deras syskonpartier, mot rasism och mot nazism. Mot hat, hot och våld. Jag vill inte leva i ett land där alla människor inte anses vara lika mycket värda, jag vill inte leva i ett Sverige fyllt av förtryck. Jag vill inte leva i ett land där människor blir utsatta och utfrysta, där lagen jagar folk, förföljer människor utanför sjukhus, dagis och skolor. Jag vill inte leva i ett samhälle där vi misstänkliggör varandra på grund av hur vi ser ut eller var vi kommer ifrån. Där vi lever efter ideologin om att vissa skulle vara viktigare än andra.

Jag vill bo i ett land för alla. För dig och för mig. För oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *