Nyårskalendern, lucka 11

Något som får mig att börja gråta: På den här frågan skulle nog de som känner mig kunna svara: Allt!

Jag är ofta väldigt känslig, i perioder skulle jag kunna gråta för i princip allt. Inte för att jag är en ledsen person eller har ett tyngt hjärta utan snarare för att så många saker kan beröra mig på så många sätt. Jag gråter ofta när jag är ledsen, när jag är arg, när jag är glad, när något är gulligt eller när någonting är absolut ingenting.

Jag vet inte varför, det kanske är för att det är enkelt sätt att uttrycka sig på – för att det faktiskt går att hantera. Att man inte skriker sig hes med en skakande kropp, slår sig ond i cementväggar och betongtrappor, att man inte känner med någon så mycket att det rotar sig som en klump i hjärtat som vägrar att någonsin lämna ens medvetande

Det sistnämnda är nog det jag oftast gråter över. När något talar till hjärtat på ett sätt som jag inte klarar av att hantera på något annat vis. När något är så vackert eller mänskligt att det inte går att behålla för sig själv i kroppen utan att explodera.

Ett exempel på detta är den här Tele2-reklamen som får mig att gråta hysteriskt varenda gång jag ser den. Den är så fruktansvärd fin, ärlig och verklig. Den har ett budskap och en mening att alla har rätten att var precis dem de vill vara. Att ingen har rätt att ta ifrån dig din identitet eller dina allra högsta drömmar. Det är något jag önskar att ALL kommersiell reklam kunde förmedla istället för hetsen som skrämmer så många till ett beteende man inte känner igen som sitt eget.

Lucka 12 - frank02

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *