Poem by an African

”When I born, I Black,
When I grow up, I Black,
When I go in sun, I Black
When I Scared, I Black
When I sick, I Black
And when I die, I still Black…

And you, white fella,

When you born, you Pink
When you grow up, you White
When you go in sun, you Red
When you cold, you Blue
When you scared, you Yellow
When you sick, you Green
And when you die, you Grey

And you calling me colored?”

Så otroligt tänkvärt! Vi måste minnas att rasism är ett strukturellt förtryck som lever på föreställningen att vissa människor skulle vara bättre än andra. Rasismen tar det bästa av en människas identitet och gör det till en svaghet, rasismen gör de finaste egenskaperna hos människor fula och rasismen förgör och förstör alla de möjligheter vi som individer har att skaffa en egen uppfattning om en människas personlighet, utseende, berättelse och historia. De åsikter rasismen förmedlar är aldrig en absolut sanning – istället är det en lång rad av successivt förtryck som vi måste kämpa för att motverka, för att fördomar aldrig får bli sanning i allmänhetens ögon. För att hat aldrig får bli viktigare än kärlek.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *