Ny vecka, nya möjligheter att göra skillnad

Då var det måndag igen!

Helgen bjöd på två heldagar med min fina sambo. På fredagen tog vi en After Work på Pitchers, med mat, öl och hockey.

bildJättegott och jättemysigt och Leksandsvinst som ett extra plus i kanten!

På lördagen blev det en heldag på stan, shopping och en snabb fika innan vi åkte hem och lagade tacos och drack några glas vin. Kvällen och natten spenderade vi och två kompisar på Stora Örebro med en hel del goda drinkar.

Idag har jag varit på föreläsning om informatörens roll i yrkeslivet och ikväll ska jag skriva klart min påbörjade artikel om feminism. Om varför det behövs och hur det är dags att alla människor, inte bara kvinnor, protesterar och enas tillsammans i att vi inte vill leva i ett ojämställdt samhälle. I Sverige 2013 borde vi ha kommit så pass långt att alla har samma rätt att finnas, det borde vid det här laget vara en självklarhet att vi, i vårt samhälle, får samexistera. Inte bara leva parallellt med varandra. Delas in i de kategorier och fack vi är placerade i. Existera under de stämplar vi fått pressade på oss.

I Sverige idag borde det vara slut på att dela upp individer i kvinnor/män. Det borde vara självklart att ingen ska trakasseras, förföljas, hånas, våldtas eller mördas för att vi biologiskt är födda olika. Det borde vara självklart. Men är det det?

Tänk er för innan ni tipsar en tjej om hur hon ska se ut eller bete sig för att ”slippa bli våldtagen”.Innan ni skrattar med i ett sexistiskt skämt för att det är ”ironi”, ”satir” eller ”bara på skoj”. Många gånger är det just sådant som gör att könsrollerna och förtrycket de för med sig reproduceras. Det som gör att vi fortfarande lär kvinnor att inte bli våldtagna. Istället för att lära män att inte våldta.

Ta hand om er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *